Over mij Ardent Desire Holistisch Bewustzijn
Isabelle van Brederode - van Katwijk
Door de holistische benadering van de mens,
ben ik niet alleen opgeleid om naar de mentale of psychische factoren te kijken,
maar kijk ik ook naar de lichamelijke, energetische en emotionele factoren van het menselijk gedrag.

Mijn passie voor de natuur is groot en al zo lang als ik mij kan heugen.
Als 6 jarig meisje vroeg ik mijn moeder of zij mij kon vertellen wat er wel en niet eetbaar was om ons heen. Het antwoord was, dat we eten vanuit de supermarkt gingen halen. Dit antwoord stemde mij droevig. Mijn intuïtie vertelde mij dat het weten wat wel en niet eetbaar is dé essentie is van ons bestaan. Eten herkennen en die informatie doorgeven van ouder op kind. Later, als kind, las ik vele boeken en kwam er achter dat wij mens wel degelijk ooit zo geleefd hadden. Vanaf dat moment stond mijn besluit vast…ooit zou ik weten wat ik kon eten vanuit de natuur om mij heen.
Tijdens het opgroeien was ik, wanneer mogelijk, altijd buiten te vinden. In bomen zitten was een erg grote hobby van mij. Het leven langs zien komen, deels deelgenoot ervan, maar toch ook in mijn eigen wereldje kunnen zitten.
De passie voor natuur heeft in mijn verleden al vele uitingen gekend. Zo ben ik o.a. werkzaam geweest in een Kruidenhuis, met o.a. diverse losse kruiden, theesoorten, keukenkruiden, Homeopathie, Aromatherapie, Bach Bloesems, Voeding, Vitaminen en Mineralen en veel meer. Vele diploma’s weten te behalen en na 20 jaar nog steeds aan het werk als Bach Bloesem en Aroma Therapeute. Ook in mijn opleiding en werk als buitensportinstructeur heb ik de natuur intens meegemaakt. Wat zijn de krachten van de natuur, de krachten van de elementen, wat kun je wel en niet eten wanneer je moet overleven in de natuur en je hebt niets bij je, waar liggen je eigen grenzen fysiek en geestelijk.
Vanuit het weidse Zeeland, ging de reis voor mij na 27 jaar naar de Randstad. In het groene hart met de Nieuwkoopse Plassen bijna aan mijn voeten. Mijn man en ik hadden een bootje waar we veelal over de Nieuwkoopse Plassen voerden. Wandelden mee met de gids van Natuurmonumenten en gingen wandelen in diverse bossen van Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Wij allen van ons gezin, vinden het heerlijk om de natuur in te trekken en op beleving te gaan.
In februari 2016 hebben wij Het Roer Omgegooid en hebben de Randstad achter ons gelaten om meer in en met de natuur te leven. We wilden een andere invulling voor de jeugd van onze kinderen. Weer kind kunnen zijn, vies mogen worden en dingen kunnen ontdekken. Het is prachtig om onze nog jonge kinderen door de tuin heen te zien gaan en van alles wat eetbaar is, in hun mond te zien steken, veelal uitleggevend aan hun vrienden en vriendinnen.
De natuur is meer dan zeer belangrijk voor mij. Zonder natuur kan de mens niet leven. Naast dat het voor velen een vorm van ontspanning kan geven, is het ook fijn dat steeds meer mensen bewust worden van wat om hen heen groeit en bloeit, dit om de natuur voort te laten leven. Ik heb gemerkt dat vele mensen interesse hebben in de natuur om hen heen. Stiekem zie ik mijzelf weer terug in de glinsteringen in de ogen van mijn kinderen.
Mijn passie in de natuur is zichtbaar in ons “Hof van Brederode”. Ik vind het heerlijk om mij verder te kunnen verdiepen in de planten die om ons heen groeien en bloeien. We hebben een kruidentuin, boomgaard, groente- en fruittuin aangelegd. Huis en schuur staan weer vol met Natuur wat geoogst is en gedroogd wordt, om er daarna weer allemaal toepassingen voor te vinden. We werken ecologisch, biologisch en vooral met de natuur mee. Niets gaat verloren en alles heeft een functie. We worden steeds meer zelfvoorzienend.
De combinatie van mijn honger naar kennis, weten wat eetbaar is en wat niet, willen kunnen overleven in en met de natuur hebben mij geënthousiasmeerd om de opleiding tot Natuurgids van het IVN te gaan volgen. Welke met een diploma is afgerond.
Mijn 2 jarige opleiding bij Harmonie Centre en mijn 5 maanden training bij Scent & Spice zijn met goed resultaat afgerond. Het was bevestigend, verdiepend en vooral weer extra motiverend om verder te gaan met het leven wat wij leven. Het zal beetje bij beetje steeds meer geïmplementeerd worden in ons dagelijkse bestaan, beetje bij beetje werken aan onze droom.
Het leven met de seizoenen om zelf steeds meer uit de natuur te halen en met de natuur samen te leven. Het geeft veel voldoening, geeft een extra sprankel en een gevulde kast vol met natuurlijke producten.